Turnsters TTL op jacht naar perfectie

Foto: v.l.n.r. Eef Dekker, Indy Jongenburger, coach Danielle van Stralen-Koeman, Alissa Derksen en Paulien Bos.

 

Vier Langedijker turnsters hebben zich weten te kwalificeren voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. De komende paar weken moet blijken of al het harde werken in sportzaal Mayersloot straks leidt tot landelijk succes. 

Indy Jongenburger is pupil 2 en turnt tijdens haar tweede jaar op nationaal niveau in de N3. Mede dankzij verrassend allround goud op haar eerste voorwedstrijd wist ze zich te scharen bij de top-13 van de 39 turnsters. Evengoed wordt het een fikse uitdaging om doorstroming naar de finale af te dwingen in de vierkamp. Ze heeft goede kansen voor het halen van de toestelfinale op balk. Bij dat onderdeel haalde ze namelijk op alle voorgaande wedstrijden de hoogste score van iedereen. Alissa Derksen, jeugd1 N4, draait in haar eerste jaar Jeugd zeer goed op alle vier toestellen. Het leverde schitterend zilver op, zowel in beide voorwedstrijden als de districtsfinale. En ook zij zette op balk tot nu toe op elk toernooi de hoogste score neer van alle turnsters, maar ook op vloer lukte haar dit een keer. Gezien het uiterst stabiele voorseizoen is de eindronde met minimaal een toestelfinale zeker haalbaar.

Eef Dekker is junior 3e divisie. Deze categorie is loodzwaar vanwege het grote aantal deelneemsters en relatief weinig plekken in de halve finale. Daarbij komt dat een deel van haar concurrenten al langer in deze klasse turnt. Bij de voorwedstrijden werd ze in een deelnemersveld van 34 turnsters 6e en 5e, waarbij de onderlinge scores slechts honderdsten van een punt uit elkaar lagen. Coach Danielle van Stralen-Koeman is trots op dit resultaat: “Eef heeft in dit moeilijke veld super geturnd. Het motto van onze vereniging luidt Prestaties met Plezier en ze mag straks met recht volop genieten van haar eerste halve finale”. 
Paulien Bos heeft al diverse finales achter haar naam staan als senior 1e divisie, dat is één niveau verwijderd van de turnsters die uitkomen op WK en Olympische Spelen. Ze veroverde brons tijdens haar eerste kwalificatie en haalde tegelijk de hoogste score op vloer. Helaas liep ze in een opvolgende training een fikse enkelblessure op waardoor opeens de halve finale NK in gevaar is gekomen. Op dit moment is alles erop gericht om eventueel met een aangepast programma opnieuw de finale toe te voegen aan haar erelijst.  

Voor Eef, Alissa en Indy staat de halve finale in Rotterdam komende zaterdag al op de kalender. Paulien komt op 11 mei in Varsseveld aan bod en heeft dus nog een kleine maand extra trainings- en hersteltijd. Voor alle vier de turnsters geldt in ieder geval dat vrijwel ultieme perfectie nodig is om de allround- en toestelfinales binnen te slepen.