Turnsters TTL goed van start met goud en zilver.

Het nieuwe seizoen is alweer in volle gang en in de maand december staan dan altijd de eerste plaatsingswedstrijden voor de landelijke finales op het programma. De turnsters krijgen elk jaar de zware taak om in een sterk en groot deelnemersveld zich bij de top proberen te turnen om zich zo via twee wedstrijden te plaatsen voor de halve finales NK die in april 2019 zullen plaatsvinden.

Op zaterdag 8 december begon Alissa Derksen in Amsterdam haar wedstrijd in de categorie Jeugd N4. Ze begon haar wedstrijd op vloer en zette meteen een hele sterke oefening neer waarvoor ze dan ook van jury de hoogste waardering van de wedstrijd kreeg op dit toestel, maar liefst een 14.20. Op sprong en brug turnt Alissa nog niet veel moeilijkheid, maar doordat ze hard heeft gewerkt aan de netheid werd ze hiervoor beloond door de jury. Op sprong scoorde ze zelfs voor de netheid gemiddeld een 9.45. Op het laatste toestel balk kon Alissa haar sterke punten laten zien en ook hier zette zij het hoogste cijfer de wedstrijd neer, een 12.90. In een deelnemersveld van 24 turnsters scoorde Alissa 52.517 punten, met bijna een punt verschil op nummer 3 en maar 0.2 tekort voor de gouden medaille, mocht ze de zilveren medaille mee naar huis nemen.

Het weekend erna was het de beurt aan de pupillen 2 N3 van TTL, Indy Jongenburger en Tessa Meijer. Beide turnsters doen nog maar voor het 2e jaar mee op het nationale niveau en vorig seizoen was het ze allebei net niet gelukt om zich te plaatsen. Dit seizoen hadden beide turnsters dus de missie om zichzelf te verbeteren, ondanks dat ze weer een leeftijdscategorie omhoog zijn gegaan. Indy en Tessa begonnen hun wedstrijd op balk en lieten meteen zien waar ze zo hard voor hebben getraind. Tessa bleef ondanks wat kleine wiebels op de balk staan en scoorde een 11.35, en Indy liet een bijna perfecte balkoefening zien waarvoor zij dan ook de hoogste waardering van de jury voor mocht ontvangen, namelijk maar liefst een 13.40. Na deze goede start stond vloer en sprong op het programma en ook hier turnden Indy en Tessa hele stabiele oefeningen en kregen ze hiervoor mooie cijfers waarbij ze vooral in de E-score voor de netheid hoog gewaardeerd werden. Op het laatste toestel brug valt nog te trainen op moeilijkheid, maar na een compliment van de jury op brug voor de strakheid van de oefeningen hadden de turnsters hun wedstrijd prima afgesloten. In deze categorie deden 39 turnsters mee waarin Tessa met een totaalscore van 47.75 15e werd, Indy turnde een score van 52.058 en wist hiermee ruim haar concurrenten voor te blijven en ontving hiervoor heel verdienstelijk de gouden medaille! Bij de junioren 3e divisie was het aan Eef Dekker de beurt om te laten zien wat ze het afgelopen half jaar heeft geleerd. Als eerstejaars junior is het erg lastig om je te plaatsen bij een deelnemersveld van 34 turnsters waarbij maar liefst driekwart van de turnsters niet doorstroomt naar de halve finale NK. Op het eerste toestel brug liet Eef een hele nette oefening zien waarbij ze zonder stopjes haar oefening wist uit te turnen. Op het toestel balk had Eef een goede moeilijkheidswaarde en na een super strak begin bleef ze keurig op de balk staan en ontving ze van de jury een mooie cijfer, een 11.05. Bij het toestel vloer had Eef twee nieuwe acrobatische series die ze tijdens haar oefening prima had uitgevoerd, ze kreeg hier ook het 5e cijfer op dit toestel, namelijk een 11.533. Na haar laatste toestel sprong kon de einduitslag worden opgemaakt en mag heel tevreden zijn met een totaalscore van 43.833 wat goed was voor een knappe 6e plaats.

In de voorbereiding op het individuele wedstrijdseizoen heeft senior 1e divisie Paulien Bos meegedaan aan de clubteamwedstrijden. In samenwerking met Turncentrum Waterland voegde Paulien zich, samen met haar trainster Daniëlle van Stralen-Koeman, bij het team bestaande uit 4 seniorturnsters van de club uit Purmerend om op het hoogste nationale niveau, supplement A, mee te doen. Bij zowel de kwalificatie in Alkmaar als op de NK in Nijmegen liet Paulien zien al goed op schema te zijn door stabiele en mooie balk- en vloeroefeningen te turnen, wat uiteindelijk als teamresultaat de 4e plaats op het Nederlands Kampioenschap opleverde. Een leuke ervaring met een goede samenwerking tussen de zowel de turnsters als trainsters. Voor Paulien begint in februari het individuele wedstrijdseizoen.

Namens bestuur en leiding van TTL van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!