Turnsters trainen met hun ouders: wat een feest!

Er zijn tijdens een seizoen meer dan genoeg gebeurtenissen die me trots maken dat ik deel uitmaak van Turn Totaal Langedijk. Zoals geslaagde oefeningen en super prestaties tijdens wedstrijden, een sfeervolle dansdemo in De Binding, of onze Palingen & Makrelen-actie met enthousiaste verkopers plus fantastische inzet van vrijwilligers…

Ik heb een “trots op TTL” aan het al lange lijstje toegevoegd.

De vaders en moeders van onze selectieturnsters waren uitgenodigd in onze sportzaal om als afsluiting van het seizoen samen te turnen. Ik zag alle deelnemers spontaan en voluit genieten en ik genoot vanaf de zijlijn mee. De kinderen namen soms zelfs een beetje de rol van trainster in: “neehee mam, dat moet je zó doen, kijk maar”. Iedereen, niemand uitgezonderd, had plezier. En onze sportieve “ouders van” waren weer even kind.

De zaal was werkelijk stampvol, wat een feest. Ouders en zelfs enkele grootouders gingen samen met alle turnsters en onder leiding van de trainsters op diverse onderdelen aan de slag. Ik zag bijvoorbeeld pirouettes op de evenwichtsbalk, trampolinesprongen met rollen en zelfs salto’s, sommige moeders maakten nog met gemak een spagaat, vaders deden hun dochter na met een balletachtige vloeroefening op muziek en natuurlijk kwam er behalve lenigheid ook kracht aan te pas met buikspieroefeningen, borstwaarts-om en optrekken. Ben benieuwd of er als toegift nog spierpijn volgt, maar dat zal meevallen denk ik want zo te zien hebben we best fitte ouders.

Dit was een mooie afronding van opnieuw een geslaagd seizoen én een prima moment om onze sporters, leiding, vrijwilligers, collega-bestuursleden en verder iedereen te bedanken die heeft bijgedragen aan ons motto “prestaties met plezier”. Ik wens je een heerlijke zomervakantie toe, geniet volop, rust evengoed lekker uit en ik weet nu al zeker dat we er met z’n allen weer een mooi nieuw seizoen van gaan maken.

 

Sportieve groet van Cees Horio (voorzitter)