Turnsters en springers top in regio en nationaal

Foto: goud bij NK Clubteams trampoline voor de junioren en senioren A

In het Overijsselse Nieuwleusen deden de trampolinespringers van Turn Totaal Langedijk mee aan het Nederlands Kampioenschap. Voor de eerste keer sinds jaren had TTL een juniorenploeg afgevaardigd in de hoogste categorie A, maar er had zich helaas geen tegenstander ingeschreven. Ondanks het ontbreken van directe competitie lieten de jongens met hun vele salto’s en schroeven zien dat ze de eerste prijs ook echt verdienden.
De senioren doen al ruim twintig jaar onafgebroken mee op dit niveau, met groot succes. Tegenstander STAR uit Rotterdam bleek niet in staat om de Langedijkers af te houden van hun inmiddels 12e (!) nationale allroundtitel.

In Hoofddorp draaiden Yasmin Eliëns, Preben Kuhl, Floris Jak en Sven Stalpers een regionale wedstrijd op de trampoline. Zij behaalden zeer verdienstelijk gedeeld brons.

Er werd ook geturnd op het Regiokampioenschap D1 & D2 in Amsterdam. Pupil 1 D1 Famke Derksen werd 5e, won een fraaie beker en plaatste zich ruim voor de districtsfinale. In dezelfde categorie werd Meike Huisman 16e. Bij de pupillen 2 D2 eindigde Nikita van de Wier als 6e, voldoende om door te stromen naar de finale. Dat gold ook voor Anoek Haanstra bij de pupillen 2 D1, waar Floor Keijning 19e werd. Kim Put (5e en een beker rijker in de jeugd D2) en Annelotte Vagevuur (9e in de jeugd D1) draaiden beiden goed en scoorden een plek in de finale.

In de 4e divisie werd Doris Beers bij de Jeugd tegen sterke concurrentie 32e. Juniore Cynthia Jong stroomt door naar de finale met een 11e plek op de meerkamp dankzij een hoogste score op brug en Evelien Leijen werd 22e.
Carmen Hanrath (junior 5e divisie) werd 2e op balk en plaatste zich als 7e voor de finale. Voor eerstejaars senior 4e divisie Roos Straaijer leverde een sterk begin op sprong en brug niet voldoende op voor de finale, ze noteerde een 25e plek.