Turnsters boeken uitstekend resultaat

Diverse turnsters streden de afgelopen weekends voor een plek in de districtsfinale én het NK. Eef Dekker, jeugd 3e divisie en na enkele blessures weer helemaal op de weg terug, turnde een enorm goede voorwedstrijd in Amersfoort. Met name de prestaties op vloer en balk leverden een knappe 4e plek allround op. Dat was ruim voldoende voor de districtsfinale.

 

Marit Vlug is senior 2e divisie en specialiseert zich sinds kort op balk. Ze draaide goed maar de balklimiet voor de halve finale van het NK was net een brug te ver. 


Indy Jongenburger en Tessa Meijer moesten in Amsterdam aan de bak in de categorie pupillen 1 N3. Voor Indy was het haar eerste wedstrijd op nationaal niveau. Ze werd heel knap 7e allround en plaatste zich voor het districtskampioenschap. Tessa, eveneens debutante op nationaal niveau, zette de lijn van haar vorige wedstrijd voort. Ze draaide vooral op balk een hele nette oefening. Van de 40 deelneemsters werd ze 17e allround met als beloning een plek in de districtsfinale.

Alissa Derksen, pupil 2 N3, was dankzij een vorige wedstrijd al zeker van plaatsing voor zowel de districtsfinale als de halve finale NK. Ze kon dus vrijuit turnen en liet de jury op alle vier toestellen stabiele oefeningen zien. Op het onderdeel vloer blonk ze uit met de hoogste score van alle turnsters. Dit hielp haar aan een fraaie 6e plaats in een deelnemersveld van 44 turnsters. Teamgenoot Alicia Berglund startte op het best lastige toestel balk. Ze deed dat voortreffelijk en liet de beste oefening van het deelnemersveld zien. Ook op de overige drie toestellen betaalde haar harde trainen zich uit. De 4e plek leverde plaatsing voor de districtsfinale en de halve finale NK op.

Myrthe Huibers, junior 3e divisie, had met zilver al plaatsing gehaald tijdens de eerste voorwedstrijd en ze liet deze tweede wedstrijd daarom lopen.

Paulien Bos tenslotte, debuteerde als 1e divisie seniore. Ze begon op dit hoge niveau haar wedstrijd op vloer met een brandnieuwe oefening. Daarmee zette ze meteen de 4e score neer. Ondanks een paar haperingen op andere toestellen was het eindresultaat een mooie 8e plaats.