Alle turners scoren in Enschede minimaal een NK-finale

In Enschede kwamen vijf turners uit in de derde divisie. Jeugdturner Sil Jongenburger werd 7e in de zeskamp, met ringen als sterkste toestel ten opzichte van zijn directe tegenstanders. Dit resultaat bezorgde hem de allroundfinale, plus toestelfinales op vloer en ringen. Teamgenoot Timo Veldt werd in dezelfde klasse 26e. Dankzij een hoge sprongscore sleepte hij de finale op dat toestel in de wacht.

 

Junior 1 Zeno van Esch had een onderbreking op paardvoltige maar hij revancheerde zich uitstekend op de andere onderdelen. Met een 6e plek plaatste hij zich ruim voor de finale, met als bonus de toestellen vloer en brug en een reservepositie op rek. Noah Jongenburger werd in dezelfde categorie 7e waarmee ook zijn allroundfinale binnen was. Hij blonk uit op sprong, het toestel waarop hij tijdens de finale opnieuw mag vlammen. Voor 3e divisie senior Dave Peijnenburg zat er met een 16e plek net geen allroundfinale in, maar hij wist zich wel te kwalificeren voor de eindronde op vloer en brug.

 

De zesde turner van het gezelschap was senior Stefan van der Vliet in de 2e divisie. Hij gaf zijn visitekaartje af door met de hoogste score in zijn groep door te stromen naar de allroundfinale. Verder strijdt hij daar straks ook nog volop voor de prijzen op de toestellen ringen, sprong, brug en rek. Het finaleweekend is op 25 en 26 mei in Alkmaar.

 

Foto: boven v.l.n.r.: Dave Peijnenburg, Noah Jongenburger, Sil Jongenburger, Timo Veldt en Zeno van Esch. Knielend: coach Kris Balder en Stefan van der Vliet.