TTL presteert uitstekend op landelijke kwart finale

Afgelopen weekend vonden in Zierikzee de landelijke kwart finales plaats voor het dames turnen. Voor TTL mochten bij de 2e divisie senioren Paulien Bos en Tessa Schrijver aantreden bij hun eerste landelijke wedstrijd van het seizoen.

Het tweetal mocht de spits afbijten op het toestel vloer. Normaliter zijn balk en vloer de sterkste toestellen van deze turnsters, maar vandaag waren hier en daar wat slordigheidjes op de vloer. Gelukkig geen grote fouten en evengoed mooie choreografie wat voor Paulien het één na hoogste vloercijfer opleverde, een 13.00. Ook Tessa had wat kleine puntjes bij haar laatste serie en gymnastische sprongen, maar had desondanks nog een 11.533.

Bij het toestel sprong lieten beide turnsters twee sterke sprongen zien. Ze voerden allebei de overslag met hele draai uit en werden hiervoor hoog beloond in de uitvoeringsscore. Paulien ontving van de jury een keurige 12.55 en ook Tessa scoorde goed met een 12.125. Op het toestel brug maakten Paulien en Tessa vooral onderscheid met hun nette uitvoering van de elementen. Voor Paulien leverde dit de hoogste score van de wedstrijd op dit toestel op, namelijk een mooie 12.00 punten. Tessa heeft nog wat minder moeilijkheidswaarde, maar werd ook beloond voor haar uitvoering en kreeg een 11.25.IMG_9662

Als laatste nog het toestel balk, wat altijd een spannend toestel is om de wedstrijd mee te eindigen. Vooral wanneer het gaat om doorstroming en er van de 28 turnsters maar liefst de helft afvalt. Het ging dus om tienden en honderdsten en er werd van de TTL-turnsters verwacht het hoofd koel te houden. Veel andere turnsters hadden dit evenwichtstoestel al een keer vroegtijdig moeten verlaten, maar Paulien en Tessa wisten allebei op de balk te blijven staan. Zelf nog niet helemaal tevreden over de combinaties, maar toch beloonde de jury Tessa met het hoogste cijfer van de wedstrijd op dit toestel, een 12.15. Ook Paulien heeft nog puntjes om voor te trainen, maar vanwege haar blessure kon er niet veel worden getraind op stabiliteit.

Bij de prijsuitreiking mocht Paulien de hoogste trede van het podium beklimmen en mocht met 48,45 punten de gouden medaille in ontvangst nemen voor haar meerkamp. Tessa eindigde op een knappe 5e plaats met 47,058 punten en hiermee zijn dus beide dames van TTL geplaatst voor de halve finale NK welke zullen plaatsvinden in april.

Namens bestuur en leiding van harte gefeliciteerd met jullie prestaties!