Trotse winnaars Bakker Schoon Langedijker Turn Kampioenschap

Turn Totaal hield zaterdag 9 november haar jaarlijkse “Langedijker Turn Kampioenschap”. Het werd zoals gebruikelijk weer een gezellig en sportief toernooi met veel deelnemers, verspreid over twee wedstrijden. Vanwege het 15-jarig bestaan van TTL had sponsor Bakker Schoon Makelaardij voor álle sporters een medaille beschikbaar gesteld. En aan het eind van dit spannende evenement waren vier kersverse en terecht trotse winnaars een wisselbeker rijker.

Alle sporters met hun coaches

Vroeg in de ochtend stak de grote ploeg vrijwilligers de handen uit de mouwen om de zaal in gereedheid te brengen. De vele toestellen en matten, de juryplekken, tel/muziektafel, cateringhoek en natuurlijk de banken en stoelen voor het publiek stonden snel klaar.

Zo kon de eerste wedstrijd op tijd van start en daarin bewezen de jongste turn(st)ers dat ze na de zomervakantie veel hadden bijgeleerd. In de categorie “jongens verplichte oefenstof” won Sam Ottenhof de wisselbeker, waarbij hij één beker mag houden en de tweede beker – met zijn naam ingegraveerd – over een jaar opnieuw op het spel staat. Extra bijzonder was het dat de zo begeerde trofeeën dit keer werden uitgereikt door Nederlands beste allround turner Casimir Schmidt. Hij is een vaste waarde in Oranje en al diverse keren finalist op Europese en Wereldkampioenschappen. Casimir liet in de pauze tussen beide wedstrijden ook nog een demo zien op brug en ringen, samen met onze eigen seniortoppers Paulien Bos (op balk) en Stefan van der Vliet (aan de rekstok).

Oranje-turner Casimir Schmidt met winnaar Sam Ottenhof

In de middagwedstrijd kwamen de wat oudere wedstrijdsporters aan bod en ook hier werd zeer stabiel en netjes gedraaid. Ondanks ervaring op districts- en nationaal niveau en dus meer turnjaren op de teller, was er voor het eigen thuispubliek hier en daar toch wel spanning merkbaar.
Nadat de jury alle punten had berekend en de teltafel haar werk had afgerond, werden de sporters opgenoemd met oplopende spanning naar het brons, zilver en goud.
In de categorie “keuze-oefenstof dames” werd Cynthia Jong clubkampioene en dus wisselbeker-winnares. Mees Bakker, die sinds jaren blessurevrij weer een volledige zeskamp kon turnen, won dezelfde eretitel bij de heren.

Het hoogste aantal punten bij de “meisjes verplichte oefenstof” was na de ochtendwedstrijd voor Dewi Meijer, maar ze moest nog even haar adem inhouden. In de middagwedstrijd streden namelijk nog veel meisjes in dezelfde categorie. Niemand oversteeg echter het door Dewi neergezette puntentotaal zodat zij aan het eind van een lange sportdag de wisselbeker won.

v.l.n.r.: Cynthia Jong, Dewi Meijer en Mees Bakker

Medesponsor ’t Karrewiel verraste alle sporters met drinken en wat lekkers.

Als kers op de taart gingen nog eens tien winnaars met een fraaie beker naar huis dankzij de tweede editie van het “Bakker Schoon Handstandkampioenschap”: Sepp Quadvlieg, Electra Swart, Willem Teun Schotten, Quinty Hink, Tim van Utteren, Isa Brink, Timo Veldt, Floor Keijning, Mees Bakker en Indy Jongenburger.