Topweekend halve finale NK 1e, 2e en 3e divisie

In Kampen en Alkmaar werden afgelopen weekend de halve finales voor het Nederlands Kampioenschap gehouden in de hogere divisies. Twaalf deelnemers van Turn Totaal Langedijk hadden zich tijdens de voorronden weten te plaatsen voor dit toernooi.

Er stond veel op het spel want er is maar plek voor een zeer select groepje in de meerkampfinale. Daarnaast moesten de punten hoog genoeg zijn om de finales per toestel te bemachtigen.

De dames scoorden overtuigend honderd procent: alle vier deelneemsters haalden ruimschoots voldoende punten voor de finale. Bij de pupillen 2 N3 kunnen Alissa Derksen (6e) en Alicia Berglund (9e) zich opmaken voor de eindstrijd in de meerkamp over hun vier toestellen. Beiden staan daarnaast reserve voor het onderdeel sprong en Alissa heeft zich ook nog eens met een 1e plek geplaatst op vloer.

Juniore 3e divisie Myrthe Huibers was uitstekend op dreef. Ze vocht zich naar het brons en als enige van het hele deelnemersveld plaatste ze zich ook voor de finale aan de ongelijke brug.

Seniore Paulien Bos, uitkomend in de zeer zware 1e divisie, werd heel knap 6e in de meerkamp en ze was met name op de balk uitstekend in vorm met een finaleplek als resultaat.

Bij de categorie instap 3e divisie werd Hidde Dirilce 21e. Het was al knap dat hij de halve finale had gehaald, een stap verder bleek niet haalbaar. Zijn doel was dan ook om een toestelfinale binnen te slepen en dat lukte ruim dankzij een gedeelde 1e plek op voltige.

Tim van Utteren, pupil 2e divisie haalde ondanks een zeker niet perfecte wedstrijd een fraaie 4e plaats in de eindrangschikking. Daar is tijdens de komende finale dus nog groei mogelijk. Hij kan ook twee toestellen noteren in zijn agenda: voltige en ringen.

Roel Abbo en Zeno van Esch kwamen uit bij de jeugd 3e divisie. Gezien het voortraject was plaatsing bij de top twaalf voor de meerkamp wel redelijk zeker, Zeno maakte het echter aan het slot van zijn wedstrijd nog onbedoeld spannend met een nipte 12e plek. Roel draaide een uitstekend toernooi. Hij kwam alleen op zijn afsluitende toestel rek niet helemaal goed uit de verf. Desondanks scoorde hij de zilveren positie plus maar liefst drie toestelfinales met vloer, voltige en brug.

Bij de junioren 3e divisie had Nick Ryan Rajanayagam zich net aan geplaatst voor deze wedstrijd. Hij liet zich van zijn beste kant zien en behaalde daardoor voor het eerst de meerkampfinale. Youri Sweep verbeterde in zijn categorie, de senioren 3e divisie, zijn positie uit de kwartfinale. Toen werd hij 21e en nu schoof hij vijf plekken op. Dat was helaas niet voldoende om de finale te pakken.

Mees Bakker, senior 2e divisie, deed niet mee op alle zes toestellen waardoor een meerkampfinale was uitgesloten. Wel plaatste hij zich voor de brugfinale.

Stefan v.d. Vliet tenslotte, eveneens senior maar dan in de uiterst moeilijke 1e divisie, draaide niet zo soepel als we van hem gewend zijn. Het is vrijwel zeker dat de meerkamp binnen is, daar kan hij voor de eindronde het onderdeel ringen aan toevoegen.