Supervorm tijdens kwartfinale NK

Foto: Tim van Utteren geconcentreerd in hoeksteun op ringen

 

Vier jongens en heren van Turn Totaal Langedijk turnden in Purmerend hun kwartfinale voor het Nederlands Kampioenschap. Twee van hen draaiden een briljante wedstrijd en scoorden allround goud.

Pupil Tim van Utteren haalde dat schitterende resultaat in de 1e divisie. Het inturnen ging nog niet helemaal soepel, maar toen ging het ook nog niet om de punten. Zodra het er echt op aankwam wist hij te pieken en vooral dankzij sprong en brug sloeg hij een flink gat met zijn tegenstanders.

Ook Stefan van der Vliet, senior 2e divisie, beleefde een topdag. Bij drie van de zes onderdelen scoorde hij de meeste punten waarmee hij afgetekend allround kampioen werd. Na deze tweede kwalificatiewedstrijd is hij ook al zeker van vier individuele toestelfinales.

Joris Goudsblom die zich als pupil in de 3e divisie eerder nipt voor deze landelijke wedstrijd had weten te kwalificeren, draaide naar vermogen. Hij eindigde als 20e in de zeskamp, met als hoogste toestelpositie een 7e plek op paardvoltige. Roel Abbo deed bij de 2e divisie jeugd vanwege een schouderblessure slechts mee op één onderdeel, met een aangepast programma. Na tijdens een eerdere wedstrijd al drie toestelfinales te hebben genoteerd, kon hij daar nu als vierde onderdeel sprong aan toevoegen.