Succes voor turnsters D1/D2, 4e en 5e divisie

De Finale Competitie van de dames D1 / D2, 4e en 5e  divisie vond plaats in Schagen. Namens Turn Totaal Langedijk streden maar liefst 27 turnsters op de wedstrijdvloer voor de prijzen. Maar liefst 9 van hen kwamen op het podium.  

 

De eerste wedstrijd begon gelijk goed met vier medailles. Bij de pupillen 2 D1 eindigde Anoek Haanstra op een mooie 2e plaats. Floor Keijning sloot aan met een bronzen medaille voor haar 4e plaats. Daniek Wit eindigde in deze categorie op een 11e plaats.  

In de categorie jeugd D2 eindigden beide turnsters op het podium. Meadow van Wanrooij mocht mede door het beste cijfer op de balk het hoogste podium betreden. Haar teamgenoot Kim Put presteerde ook top en werd derde. Op de andere baan traden op hetzelfde moment de jongsten van TTL aan. Bij de instap D1 werd Jente Taam 6e. Verder deden in deze categorie Amy Hink (8e), Cynthia Visser (9e), Isa Brink (10e), Maud Kuijper (12e), Sterre Edens (14e) en Dewi Meijer (15e) mee. Deze meisjes hebben een leerzaam eerste wedstrijdseizoen gehad. Op deze baan kwam ook Roos Bak uit. Ze eindigde bij de pupillen 1 D2 op een 14e plaats.

In de tweede wedstrijd deed er van TTL één meisje mee. Lilly Blok werd bij de instap D2 8e dankzij een nette wedstrijd. 

In wedstrijd 3 eindigde Nikita van de Wier op een mooie 6e plaats bij de pupillen 2 D2. Op de andere baan mochten op dat moment de oudere dames zich voorbereiden. Bij de junioren 5e divisie won Carmen Hanrath een bronzen medaille. Jessie van Aanholt, eveneens junior maar dan in de 4e divisie, behaalde het zilver. Cynthia Jong behaalde in dezelfde categorie het hoogste cijfer op de vloer en werd op de meerkamp 6e. Seniorturnster Roos Straaijer won in de 4e divisie, met het hoogste cijfer op sprong en brug. 

In de slotwedstrijd kwamen onder andere de pupillen 1 D1 in actie. Famke Derksen eindigde hier mede dankzij een super balkoefening op de 3e plaats. Phill Stobbe werd hier 5e, ook Tessel Straathof (9e), Meike Huisman (10e) en Kirsten de Goede (11e) kwamen uit in deze categorie. Tegelijkertijd turnden op de andere baan Daniek van der Helm, Annelotte Vagevuur (beide jeugd D1) en Doris Beers (jeugd 4e divisie) hun wedstrijd. Annelotte eindigde in de meerkamp op een 5e plaats, zij werd 3e op balk en vloer. Daniek werd 8e.  ​Doris Beers, de beste turnster op vloer, werd 3e in het eindklassement.

 

In Amsterdam tijdens het districtskampioenschap kwam Cynthia Jong (eerstejaars junior) uit in de 4e divisie. Van de 38 deelnemers eindigde ze precies op de helft, Cynthia werd 19e. Carmen Hanrath, eveneens junior, draaide in de 5e divisie. Na een wat nerveuze start op vloer wist ze zich uitstekend te herstellen, waardoor een 15e plaats haar deel werd in een veld van 38 deelnemers.