Springploeg zet zegereeks voort

Onze prijzenkast is weer aangevuld met vijf keer NK-goud en vier wisselbekers. Dat gebeurde zaterdag 9 december in Sittard tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen per toestel. Op airtrack was TTL de enige deelnemer en de titel stond dus vooraf al vast. Maar op de andere vier onderdelen moest eerst nog worden afgerekend met de sterk opkomende heren senioren uit Rijssen en met STAR, de ploeg uit Rotterdam die na een wat minder seizoen een frisse start maakte met nieuw talent.  

Evenals voorgaande jaren waren onze heren toch nog een maatje te groot in de hoogste categorie. Ze sprongen hun acht series per toestel met redelijk gemak en vooral op het afsluitende koningstoestel “minitrampoline los” lieten ze acrobatiek van een zeldzaam hoog niveau zien. De door publiek en meegereisde fans toegejuichte sportploeg bestond uit Kris Balder, Mathijs Beemsterboer, Dick Bruin, Martijn van Dijk, Randy Eijlers, Bastijn van Gageldonk, Mathijs Horio, Bert de Jong, Boy Kuiper, Thomas Marcus, Hedzer Nijholt en Derek de Wit. Naast de vijf toestelzeges mochten ze ook weer de Andre Carstens trofee in ontvangst nemen. Deze wisselbeker wordt altijd uitgereikt aan de ploeg die van alle teams over de hele wedstrijddag de hoogste dagscore heeft gehaald. In dit geval presteerden ze dat op minitrampoline los met 34,75 punten. Dat was slechts tweetiende verwijderd van het absolute record binnen het groepsspringen dat zij zelf een jaar eerder hadden neergezet.

Of de op alle onderdelen overtuigende winst tijdens de volgende edities ook zo vanzelfsprekend zal zijn, valt nog te bezien. Drie springers vierden namelijk hun afscheid met deze finale van het NK per toestel. Bastijn van Gageldonk, Mathijs Horio en Bert de Jong sprongen een fraai laatste toernooi en zij zetten daarmee een punt achter hun sportloopbaan. Met name Bert de Jong maakte indruk omdat hij vanaf het allereerste begin, twintig jaar geleden, een vaste waarde vormde in het team dat na dit succesvolle weekend inmiddels 41 NK-titels op zak heeft.