Springploeg TTL doorbreekt grens 50 NK-goud

Het trampolineteam van Turn Totaal Langedijk won sinds 2006 ieder jaar minimaal één keer goud. Om deze reeks een vervolg te geven hadden de mannen zich de laatste maanden goed voorbereid op een bijzondere missie. Extra motivatie was dat ze de unieke barrière van vijftig titels op het hoogste NK-niveau wilden slechten.

Het Nederlands Kampioenschap per toestel van 7 december stond dus duidelijk omcirkeld op de kalender. De mannen moesten daarvoor naar Gulpen in het uiterste zuiden van Limburg. Het team bestond deze keer uit Boy Kuiper, Daan Kaagman, Derek de Wit, Dick Bruin, Hedzer Nijholt, Kris Balder, Martijn van Dijk, Stefan van der Vliet, Thomas Marcus en Wouter Bekker.

Bij aanvang stond het aantal eerste plaatsen op 47 en de heren senioren maakten kans op het aanvullen van de prijzenkast op vier afzonderlijke onderdelen. Tegenstanders uit Kampen en met name Rijssen hadden de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt zodat er maximaal gepresteerd moest worden. Dat was nog niet zo makkelijk omdat een aantal springers niet helemaal topfit aan de start verscheen. Desondanks gaf ervaring en moeilijkheidsgraad de doorslag, met complexe sprongen als de dubbelsalto met tweeënhalve schroef en de drievoudige salto met halve draai. Turn Totaal ging op alle toestellen met de winst aan de haal en zo gingen de 51e titel plus de bijbehorende vier bekers mee op de lange rit terug naar huis.