Paulien Bos knap 5e op balk in 1e divisie

Foto: aangeleverd door Spike van der Steen (www.spikesfotografie.nl)

Na vorig jaar zilver allround in de 2e divisie, volgde voor senior Paulien Bos dit seizoen een zogenaamde "gedwongen promotie" naar de loodzware 1e divisie. In deze categorie komen onder andere ook turnsters uit die eerder in de eredivisie met Olympisch kampioen Sanne Wevers turnden, dus ga er maar aan staan.

Naast een drukke periode vanwege haar afstuderen pakte ze ook deze sportieve uitdaging aan en er werd hard getraind aan haar programma met bijvoorbeeld een nieuwe vloeroefening, ondanks de wetenschap dat medailles ver uit het zicht zouden blijven.

 

Kwalificatie voor de allroundfinale was prima gegaan, maar in deze ultieme ronde in Almelo draaide ze niet de vierkamp die ze zelf voor ogen had. Waar het op de trainingen steeds stabieler werd, ontbrak nu op een aantal toestellen helaas de scherpte. Een fractie van een beweging die nét even niet goed uitpakt, wordt door de jury zwaar beoordeeld. Het resultaat na de vier toestellen was evengoed nog een 22e plek.

De dag erna zag coach Danielle Koeman hoe Paulien zich heel knap revancheerde tijdens haar toestelfinale op balk. Daar kwam ze namelijk zelfs nog in de buurt van de prijzen, met uiteindelijk een 5e plek in de eindrangschikking.