Ongekend TTL-succes: 21 medailles in één weekend

De meisjes en de dames van Turn Totaal Langedijk hadden een weekendje Texel. Dat klinkt heel ontspannen en de sfeer was ook perfect, maar de turnsters moesten wél flink aan de bak tijdens hun derde competitiewedstrijd. Onze grote groep TTL-turnsters was enorm goed vertegenwoordigd in tien verschillende categorieën, ingedeeld naar niveau en leeftijd. Op elk van de vier toestellen waren medailles te behalen en het leverde een spectaculaire oogst op van 19 medailles.
Roos Straaijer presteerde geweldig en ging ruim behangen met goud, zilver en brons naar huis.
Ook Laura van Mullekom, Madelief Jak en Evelien Leijen lieten het niet bij één podiumplek. Ze haalden goud én brons.
Een knappe gouden plak werd verdiend door Daniek Wit, Kim Put, Fleur Blom en Carmen Hanrath.
Zilver was er voor Roos Bak, Famke Derksen, Nikita Milou van de Wier en Jessie van Aanholt.
Floor van Stenis en Doris Beers konden tenslotte trots richting het podium voor hun derde plaats.

 

De jongens/heren van TTL turnden vrijwel tegelijkertijd hun NK-kwartfinale. De wedstrijd was ver weg in Winterswijk en top georganiseerd. En het verliep ook top voor Roel Abbo. Hij behaalde goud en heeft het zelfs in zich om zijn oefeningen nog iets zwaarder te maken. Naast hem op het podium op de derde positie sloot zijn trotse teamgenoot Zeno van Esch aan.
Nick-Ryan Rajanayagam draaide stabiel en mag door naar de halve finale. Om zich staande te houden tegen de stevige concurrentie zal hij nog een tandje moeten bijschakelen.
Youri Sweep kwam niet optimaal voorbereid aan de start maar draaide – ondanks een flinke blaar – een oké wedstrijd met als resultaat een plek in de halve finale. Hidde Dirilce verdiende ook voldoende punten om de halve finale veilig te stellen. In dezelfde categorie streed Youri Alders voor wat hij waard was maar hij kwam net tekort om door te stromen. Bij Sil Jongenburger liep het wat tegen op voltige. Hij sloot zijn NK-cyclus hiermee af, voor hem was het net een brug te ver.