Myrthe Huibers scoort zilver, Alissa Derksen brons

Zondag 17 december was het in Amsterdam de beurt aan alle pupillen en juniorturnsters van TTL.
Bij de eerste wedstrijd waren de Pupillen 2 N3 aan de beurt: Alissa Derksen en Alicia Berglund. Na een stabiele oefening op de brug lieten beide turnsters op de balk zien uit welk hout ze waren gesneden want beide turnsters scoorden hier ontzettend hoog. Alissa kreeg maar liefst een 13.60 van de jury en ook Alicia scoorde hoog met een 13.35. Ook op de toestellen sprong en vloer liet Alissa hele sterke oefeningen zien, ze werd hiervoor ruim beloond door de jury. Alicia moest helaas een foutje incasseren op de vloer maar herstelde zich hierna prima met twee goede sprongen. In het grote deelnemersveld van 42 turnsters mocht Alissa met een puntentotaal van 52.0 een bronzen medaille in ontvangst nemen en Alicia werd met een totaal van 48.775 evengoed nog knap 18e.

Bij de tweede wedstrijd was het de beurt aan Tessa Meijer in de categorie Pupil 1 N3. Helaas moest Indy Jongenburger deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure aan haar hand, maar zij krijgt in januari alsnog de kans om zich te plaatsen voor de landelijke finales.

Voor Tessa was het een bijzondere en spannende wedstrijd, omdat zij vorig seizoen nog meedeed met de wedstrijden in het Districtsniveau. Tessa mocht haar allereerste wedstrijd op het Nationale niveau beginnen op het toestel balk. Na een wat wiebelig begin met een val, herstelde zij zich goed en liet ze veel doorzettingsvermogen zien. Op vloer en sprong liet ze sterke oefeningen zien, maar vooral op het afsluitende toestel brug was coach Daniëlle Koeman erg onder de indruk van haar vooruitgang. Met een score van 12.30 zette Tessa op dit toestel de op vier na hoogste score neer, wat resulteerde in een puntentotaal van 48.875. Tessa werd hiermee 14e van de in totaal 38 deelneemsters en ze mag ontzettend trots zijn op haar prestatie deze eerste wedstrijd!!

Als laatste was juniore Myrthe Huibers aan de beurt. Ze begon haar wedstrijd solide op het toestel sprong. Haar tweede toestel was brug en ze liet zien dat ze enorm vooruit was gegaan in vooral de uitvoering. Van de 39 turnsters ontving Myrthe voor deze oefening met 11.75 het hoogste cijfer. Op de toestellen balk en vloer was ze heel stabiel en liet ze prachtige, stijlvolle oefeningen zien wat haar in totaal een eindscore opleverde van 45.80. Hiermee kreeg Myrthe zeer verdiend de zilveren medaille omgehangen.

 

Foto boven: Alissa Derksen en Alicia Berglund

 

Foto boven: Myrthe Huibers

 

Foto boven: Tessa Meijer