Hoog niveau clubkampioenschap

Zaterdag 17 november was ons traditionele jaarlijkse Langedijker Turn Kampioenschap. Tijdens dit met veel vrijwilligers georganiseerde toernooi was er weer enorme belangstelling van familie en bekenden. Ze zagen dat de vele trainingsuren mooie oefeningen opleverden met fraaie acrobatiek, stoere krachtonderdelen en sierlijke lenigheid.

 

Alle deelnemers vinden dit clubkampioenschap altijd weer spannend en het is ook een mooi meetmoment om te zien waar iedereen staat aan het begin van het regionale en nationale wedstrijdseizoen.

 

Na een zeer sportieve onderlinge turnstrijd, met veel applaus van het publiek en onderlinge aanmoedigingen van de sporters, reikten de eigen coaches in diverse categorieën de medailles én de wisselbekers voor de vier clubkampioenen uit.

 

In de verplichte oefenstof werd Tim van Utteren bij de jongens met hoogstaand turnen de terechte winnaar. Bij de meisjes verplicht ontspon zich een heel spannende strijd tussen Famke Derksen en Meike Huisman. Ze kwamen op exact hetzelfde puntentotaal uit en werden beiden dus gekroond tot kampioen.

 

Bij de keuze-oefenstof dames werd de begeerde trofee gewonnen door een terecht trotse Evelien Leijen. Herenturner Stefan van der Vliet voegde vervolgens een ongekende 10e wisselbeker aan zijn prijzenkast toe.

 

Hoofdsponsor Bakker Schoon Makelaardij had als verrassing nog eens zes bekers beschikbaar gesteld voor de jongens en meisjes, elk in drie leeftijdscategorieën. Degenen die het langste in handstand konden blijven staan kregen mooie bokalen mee naar huis: Lene Agter, Floor van Stenis, Myrthe Huibers, Willem Teun Schotten, Tim van Utteren en Sil Jongenburger.
Subsponsor Café ’t Karrewiel sloot het toernooi af met een consumptie voor alle sporters.