Herenteam derde na spannend NK

De finale van het Bondskampioenschap toestelturnen voor clubs werd 19 november gehouden in Amsterdam. Turn Totaal Langedijk had zich in de categorie senioren niveau 6 via een tweede plek tijdens de kwalificatie goed in de kijker gespeeld en ze hadden zich als doel gesteld om kampioen te worden.

In het begin van de wedstrijd liep TTL nog enkele punten achter op de concurrentie. Per toestel werd het verschil echter steeds kleiner en in slotronde zes was de marge na de eerste van de drie turners al omgebogen naar de beslissend gedachte voorsprong. Het goud leek zo goed als binnen, maar pas bij de laatste oefening ging het alsnog mis. Oorzaak: één element werd door de jury als herhaling beoordeeld, wat maar liefst vier punten én de titel kostte. De mannen van Turn Totaal moesten genoegen nemen met het brons, na DOS Kampen en Haaglanden. Desondanks kunnen coach Boy Kuiper en turners Kris Balder, Martijn van Dijk, Bart Fikke en Thomas Marcus terugkijken op één van de spannendste turnwedstrijden sinds jaren.

Clubgenoot Tim van Utteren deed in categorie instap & pupil niveau 15 mee in een mixteam met turners uit Alkmaar en Hoofddorp. Zij bleken een onverslaanbare combinatie en haalden verdiend goud na een mooie wedstrijd.