Geslaagd internationaal toernooi Fame SVOD Deventer

Als afsluiting van het wedstrijdseizoen stond voor enkele van onze turnsters het Fame SVOD Open in Deventer op het programma. Voor de tiende editie van dit internationale toernooi waren meer dan 300 deelneemsters uit maar liefst tien landen ingeschreven.

 

Paulien Bos, Marit Vlug en Tessa Schrijver deden mee in de categorie senioren 1e divisie. De eerstgenoemde had het weekend daarvoor al haar Ahoy Cup gedraaid, waar ze met name dankzij haar hoge score op balk in het allround klassement heel verdienstelijk op een zeventiende plaats was geëindigd.

 

Tessa werd in Deventer 19e van de 44 deelneemsters. Bijzondere vermelding is dat ze een ongekend aantal van tien nieuwe elementen in haar programma had opgenomen. Eén van die onderdelen was een spatzuiver uitgevoerde drievoudige pirouette op vloer.

 

Marit werd 23e en dat was een heel knappe prestatie omdat ze dit seizoen nog geen grote wedstrijden had gedraaid. Coach Danielle Koeman had ervoor gekozen om haar oefeningen nog niet helemaal te vullen qua moeilijkheid waardoor de punten voor de uitgangswaarde relatief laag bleven. Dat Marit helemaal op de weg terug is bewees ze echter door in de kwaliteit van de uitvoering op de vier toestellen de hoogste scores ten opzichte van haar teamgenoten neer te zetten.

 

Paulien eindigde in dit internationaal aansprekende veld op een meer dan uitstekende 10e plek allround. Ze kwam daarnaast in de twee toestelfinales waarvoor ze zich kwalificeerde dichtbij een podiumplek. Paulien werd 5e op de evenwichtsbalk en 4e op vloer.