Floor van Stenis brons op districtskampioenschap

Foto: Coach Robin Butter met (staand) Annelotte Vagevuur en Floor van Stenis

Na diverse voorronden hadden negen meisjes en dames van Turn Totaal Langedijk zich geplaatst voor hún eindronde: het districtskampioenschap. Coaches Femke Mienes, Robin Butter en Paulien Bos hadden "hun meiden" voor deze finalewedstrijd klaargestoomd.

Het beste resultaat werd behaald door Floor van Stenis. Ze turnde in een veld van 28 turnsters haar districtskampioenschap bij de pupillen 2 D1. Met name door een hoge score op brug haalde ze een 4e plaats allround en dat leverde brons op.

Cynthia Jong draaide in Amersfoort bij de 4e divisie Jeugd en ze had zich ondanks blessures resoluut voor de finale geplaatst. Tijdens die wedstrijd werd ze met keuze oefenstof keurig 20e van de 36 turnsters. Roos Straaijer, 4e divisie junior, moest helaas haar wedstrijd laten lopen vanwege een ongelukkige landing tijdens de training.

Nikita van Wier turnde een tot het einde aan toe spannende wedstrijd bij de pupillen 1 D2. Ze viel helaas net buiten de prijzen en werd na een keurige wedstrijd 6e.

Laura van Mullekom, pupil 1 D1, had oké gedraaid op een foutje op vloer na. Ze werd 7e en Amy Bruurs werd daar 8e. Floor Keijning draaide in dezelfde categorie een hele goede wedstrijd met als hoogtepunt het tweede cijfer op de vloer. Ze eindigde allround als 10e.

Annelotte Vagevuur werd bij de pupillen 2 D1. Op sprong (2e) en vooral vloer (1e plek) ging het heel goed, maar helaas zorgde een val op brug voor een terugval in het klassement naar de 9e positie.

Jeugdturnster Madelief Jak had zich geplaatst voor haar finale bij de D1 en turnde zich naar de 9e plaats.