Elfde NK-allroundtitel voor trampolinespringers

Vroeg in de ochtend van zaterdag 25 november ging onze trampolineploeg op pad naar het Drentse plaatsje Dalen.

Onder leiding van Mathijs Beemsterboer bestond het team dit keer uit Kris Balder, Dick Bruin, Martijn van Dijk, Bastijn van Gageldonk, Bert de Jong, Daan Kaagman, Boy Kuiper, Thomas Marcus, Hedzer Nijholt en Derek de Wit. Het werd voor hen conditioneel een behoorlijke opgave, omdat de vier explosieve onderdelen kort na elkaar gepland waren. De sporters moesten dus soms op zoek naar een extra hap adem, tegelijkertijd keken de toeschouwers ook ademloos toe.

Om hun titel te prolongeren moest TTL in de hoogste categorie bij de heren senioren zien af te rekenen met hun directe concurrent STAR uit Rotterdam. De mannen slaagden daar ruimschoots in, waardoor ze zich opnieuw – en inmiddels voor de elfde keer – Nederlands Kampioen Allround Groepsspringen mogen noemen.

Het team is overigens niet zoveel tijd gegund om in alle rust na te genieten van dit succes. De springploeg moet zich de komende paar trainingen namelijk volop richten op het NK per toestel. Dat staat op het programma op 9 december in Sittard.