Eerste kwalificatiewedstrijd Eef Dekker en Marit Vlug

Op 10 december, een zondag met hevige sneeuwval, moesten Jeugdturnster 3e divisie Eef Dekker en Seniore 2e divisie Marit Vlug naar Amersfoort voor hun 1e voorwedstrijd. Seniore Tessa Schrijver liet deze wedstrijd aan zich voorbij gaan omdat ze niet helemaal fit was. Ze koos ervoor om te proberen zich in januari te plaatsen voor de landelijke finales.

Seniore Marit Vlug is specialist op het onderdeel balk en ze had haar eerste kwalificatiemoment op het laatste toestel van de wedstrijd met als doel kwalificatie voor de halve finale. Marit is er al een tijdje uit geweest met wedstrijdturnen dus het was alweer even geleden dat ze op de wedstrijdvloer stond. Ze turnde een balkoefening met heel veel moeilijkheid, helaas moest ze het toestel twee keer vroegtijdig verlaten, maar ook de jury was na haar oefening heel enthouasiast over de variatie in haar oefening. Voor Marit is het zaak te trainen op stabiliteit zodat ze de volgende keer in januari aan de limiet kan voldoen.

Eef Dekker turnde voor het eerst sinds twee jaar weer een wedstrijd en voor het eerst in de keuze oefenstof. Ze begon de wedstrijd op vloer en liet hier een hele keurige oefening zien met mooie choreografie. Op de toestellen sprong en brug liet ze zien hoeveel ze vooruit was gegaan de afgelopen maanden. Ze liet zeer sterke oefeningen zien en werd hier heel goed voor beloond door de jury. Eef had op haar eerste drie toestellen al een 10.9 ontvangen en moest alleen nog naar het spannende toestel balk. Helaas ging Eef één keer van de balk, maar haar onderdelen op de balk zagen er heel goed uit. Ze werd heel knap vijfde met een puntentotaal van 42.25.