Brons voor Paulien Bos op 1e kwalificatie

Afgelopen zaterdag was voor Paulien Bos haar eerste wedstrijd van dit seizoen, in de categorie 1e divisie senioren. Voor haar begon het wedstrijdseizoen met een 1e kwalificatiemoment voor de landelijke finales in het Limburgse Reuver. In de 1e divisie vinden er landelijk 2 kwalificatiewedstrijden plaats om je van daaruit te turnen bij de beste 18 turnsters van die wedstrijd, en zo een plek op de halve finale voor de NK te bemachtigen.

Voor Paulien de eerste individuele meerkamp van het seizoen, na al eerder getest te zijn op balk en vloer tijdens de NK clubteams. Ondanks dat ze niet helemaal fit aan de start van de wedstrijd verscheen en geen optimale voorbereiding had gehad, mocht ze wedstrijd beginnen op het onderdeel vloer. Paulien liet hier een hele mooie oefeningen zien met moeilijke, gymnastische, combinaties. Dit levert haar veel moeilijkheidswaarde op waardoor ze ook de hoogste uitgangswaarde van de wedstrijd had op dit toestel, en door haar keurige uitvoering leverde haar dit ook het hoogste cijfer op, een 12.50. Hierna volgde het toestel sprong, en ondanks dat Paulien geen moeilijk sprong heeft is het de truc om deze zo perfect mogelijk uit te voeren. Ze liet een mooie overslag met hele draai zien waarbij ze alleen een grote hup had bij de landing, ontving ze van de jury een sterke 12.00. Halverwege de wedstrijd stond Paulien op de eerste plaats, maar dat zegt nog helemaal niets als je de risicovolle toestellen brug en balk nog moet turnen. Gaande de wedstrijd werd al duidelijk dat de jury zeer hoge verwachtingen had van de turnsters op dit niveau, want er werd ontzettend streng gejureerd op beide toestellen. Ook op brug moet Paulien het vooral hebben van de netheid en vooral zuiverheid van haar elementen, en zonder aan alle eisen te voldoen, kreeg leverde haar stabiele oefening haar een score op van 10.15. Als laatste kwam het evenwichtstoestel balk, een toestel waar Paulien hard heeft getraind om een moeilijkheidswaarde te turnen van maar liefst 5.5! Een uitgangswaarde die je niet zomaar krijgt, daarvoor moet alles wel perfect lopen. Met nieuwe onderdelen en combinaties in haar zak turnde ze ijzersterk in, maar helaas moest ze lang wachten voordat ze eindelijk aan haar wedstrijdoefening mocht beginnen. Na een wankelende opsprong en gymnastische serie waarbij ze wonderbaarlijk genoeg op de balk bleef staan, maakte ze haar oefening zonder wiebel, maar ook zonder voldoending af. Ze was weliswaar op de balk blijven staan, maar haar doel om de maximale score te behalen blijft staan voor de volgende keer. Uiteindelijk had ze ook hier evengoed nog de hoogste moeilijkheidswaarde en kreeg ze een 11.30 van de jury.

Met een puntentotaal van 45.95 mocht Paulien de bronzen medaille in ontvangst nemen. Een uitstekende prestatie aangezien Paulien nog maar voor het 2e jaarin de hoogste categorie op nationaal niveau turnt. De 2e kwalificatiewedstrijd voor Paulien zal plaatsvinden op zaterdag 16 maart te Harlingen.