AHOY Cup afsluiting van superseizoen

De AHOY Cup op 22 juni in Rotterdam werd een fraaie afsluiting van het toch al succesvolle seizoen voor Tim van Utteren, die in de A-categorie bij de Jeugd meedeed aan drie onderdelen individueel springen. Op twee daarvan, airtrack en trampoline-pegasus, was hij ruim de beste op zowel de moeilijkheidsgraad als in de uitvoering van zijn sprongen. Alleen op minitrampoline los kwam de concurrentie dichtbij. Zijn directe tegenstander sprong dezelfde moeilijkheid, maar met een betere uitvoering scoorde Tim hier zijn derde goud. 

Junior A Daan Kaagman verdiende heel knap brons op twee van de drie onderdelen, minitrampoline los en airtrack.

In het middagprogramma bij de senioren A werd het een zure dag voor Martijn van Dijk, die een bronzen plak aan zich voorbij zag gaan. Hij leverde drie moeilijke sprongen af, waaronder een perfect gelande triple salto gehurkt en als première dezelfde sprong met aanvullende halve schroef. Hij draaide ‘m zuiver en hoog maar de trainer van buitenaf die hem bijstond was wat minder zelfverzekerd. Hij stak in een reflex zijn arm uit bij de landing en de jury keurde daardoor de sprong af. Teamgenoot Boy Kuiper leverde ook drie supersprongen af, maar de concurrentie was ijzersterk. Het leverde hem met een 4e plek net geen prijs op, maar de tevredenheid over het hoge niveau was er niet minder om.

Stefan van der Vliet, senior 2e divisie, draaide als afsluiting een turnwedstrijd in de arena op het grote podium. Dat wordt normaal gesproken voor en door de eredivisieturners gebruikt en gaf de wedstrijd dus extra glans. Hij had in overleg met zijn binnenkort afzwaaiende coach Kris Balder het programma iets aangepast en nam wat minder risico dan tijdens zijn NK-finale. Een 10e plaats was daardoor zo’n beetje ingecalculeerd, maar dankzij een enorm stabiele en nette uitvoering kwam Stefan zelfs in de buurt van de medailles. Hij werd 5e en versloeg de turner die hem bij het NK onlangs nog van het goud afhield. Ook scoorde hij beter dan een aantal 1e divisie senioren.